Medová kolečka slepovaná krémem, džemem a šlehačkou.
Ingredience
450 | gramů | hladká mouka |
2 | kusy | vejce |
180 | gramů | moučkový cukr |
2 | polévkové lžíce | med |
100 | gramů | Palmarin |
1⁄2 | čajová lžička | soda bikarbona |
500 | mililitrů | mléko |
2 | kusy | Zlatý klas |
100 | gramů | krystalový cukr |
200 | gramů | máslo |
300 | gramů | džem |
500 | mililitrů | smetana 33% |
Postup
Z mouky, cukru, vajec, palmarinu, medu a sody bikarbony uhněteme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v chladničce.
Potom vykrajujeme kolečka, která pečeme při 150 stupních 10 minut.
Z mléka, Zlatých klasů, krystalového cukru uvaříme krém a po vychladnutí ho pomalu zašleháme do utřeného másla.
Širší špičkou stříkáme po obvodu krém, do středu dáme 1 malou lžičku džemu, na džem dáme trochu ušlehané šlehačky. Přilepíme druhé kolečko a posypeme moučkovým cukrem.
Doplňující poznámky
Kolečka jsou vykrajována o průměru 6,5 cm.