Kdo má rád nutelu a lískové oříšky, určitě neodolá
700 | mililitrů | mléko |
2 | kusy | vanilkový pudink |
150 | gramů | Nutella |
100 | gramů | krystalový cukr |
350 | gramů | máslové sušenky |
100 | gramů | lískové ořechy mleté |
100 | gramů | máslo |
Ganache: | ||
100 | gramů | čokoláda |
100 | mililitrů | smetana ke šlehání |
Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkové prášky. Zbylé mléko spolu s krystalovým cukrem dáme na plotnu zahřát.
Před sevřením přidáme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme jej úplně vychladnout. Já ho během chlazení tu a tam promíchám.
Máslo necháme změknout na pokojové teplotě a utřeme ho mixérem. K máslu přidáme vychladlý pudink a utřeme spolu dohladka. Směs rozdělíme na 2 části.
K první přidáme 200g mletých sušenek.
Ke druhé přidáme mleté lískové oříšky, nutelu a 150g sušenek.
Obě hmoty dobře zamícháme. Připravíme si formu o průměru 20cm. Do formy dáme nejprve světlejší hmotu na ni tmavou. Formu dáme do chladničky a připravíme si ganache.
Na plotně na mírném ohni rozpustíme čokoládu a přidáme smetanu. Chvilku mícháme, aby se hmota pěkně spojila. Hotovou stáhneme z plotny a ne horkou polijeme koláč. Libovolně ozdobíme a necháme ztuhnout v chladničce.
Více receptů na instagramu @frommykitchendotcom