katarinalucanova, Převrácený švestkově – makový koláč
Výborný makový koláč se švestkami, mákem a skořicí.
Těsto: | ||
5 | kusy | vejce |
200 | gramů | krystalový cukr |
300 | gramů | polohrubá mouka |
150 | mililitrů | voda |
100 | mililitrů | olej |
100 | gramů | mák |
1 | balíček | prášek do pečiva |
švestky | ||
3 | balíčky | skořicový cukr |
250 | mililitrů | šlehačka |
3 | polévkové lžíce | mascarpone |
Plech vysteleme pečícím papírem. Na papír poklademe řeznou stranou dolů půlky vypeckovaných švestek.
Těsto: Celá vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně vařečkou vmícháme olej, vodu a mouku s mletým mákem a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na připravené švestky na plechu. Pečeme 20 minut na 170 °C.
Upečený koláč necháme vychladit. Na vychlazený koláč dáme tác a koláč překlopíme na tác. Stáhneme pečící papír a koláč posypeme 2 balíčky skořicového cukru.
Koláč nakrájíme na kostičky. Smetanu vyšleháme se 3 lžícemi mascarpone a 1 balíčkem skořicového cukru na tuhý krém. Ozdobnou špičkou nastříkáme na nakrájené kostičky koláče.
katarinalucanova