Koláče

Opičí chléb




Milovníci skořice pozor! U jednoho kousku určitě neskončíte. Nejlepší je ještě vlažný.

Ingredience
500 gramů hladká mouka speciál
20 gramů droždí čerstvé
300 mililitrů mléko
1 čajová lžička sůl
1 kus vejce
3 polévkové lžíce krystalový cukr
30 gramů máslo rozpuštěné
200 gramů krystalový cukr
150 gramů máslo rozpuštěné
2 polévkové lžíce skořice mletá
Postup

Z mléka, 3 pl cukru a droždí připravíme kvásek, který po vzejití přilijeme k mouce, soli, vejci, 30 g másla a vypracujeme těsto.

Necháme 45 min kynout, pak z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti ořechu, které namočíme do rozpuštěného másla a obalíme ve směsi krystalového cukru a skořice, ukládáme ledabyle do formy vymazané máslem.

Netlačíme, jen volně házíme, oni ještě narostou. Necháme 10min podkynout a dáme do trouby na 180° na 40 min upéct. Po upečení ho necháme ještě chvíli ve formě, cca 10-15min.a překlopíme na talíř, nekrajeme, jen trháme.





Ochutnejte také