Koláče

Sacherka z jablek




Šťavnatý koláček chutí připomínající známý dort.

Ingredience
250 gramů hladká mouka
200 gramů krystalový cukr
300 gramů jablko
100 gramů máslo
40 gramů kakao
1 balíček prášek do pečiva
3 kusy vejce
150 mililitrů mléko
meruňkový džem
čokoládová poleva
Postup

Jablka si očistíme, nastrouháme a mají-li hodně šťávy vyždímáme.

Máslo, cukr, vajíčka vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jablka. Vznikne hustší těsto, je-li třeba, rozředíme ho s mlékem.

Vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut.

Upečený potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou. Dobrou chuť!





Ochutnejte také