Šťavnatý koláček chutí připomínající známý dort.
Ingredience
250 | gramů | hladká mouka |
200 | gramů | krystalový cukr |
300 | gramů | jablko |
100 | gramů | máslo |
40 | gramů | kakao |
1 | balíček | prášek do pečiva |
3 | kusy | vejce |
150 | mililitrů | mléko |
meruňkový džem | ||
čokoládová poleva |
Postup
Jablka si očistíme, nastrouháme a mají-li hodně šťávy vyždímáme.
Máslo, cukr, vajíčka vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jablka. Vznikne hustší těsto, je-li třeba, rozředíme ho s mlékem.
Vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut.
Upečený potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou. Dobrou chuť!