Zákusky

Tvarohový cheesecake s ovocnou polevou




Poleva na cheesecake se dá různě obměňovat, ať už čokoládovou ganache, nebo slaným karamelem.

Ingredience
1 balíček máslové sušenky
125 gramů máslo
1 polévková lžíce rum
Krém:
500 gramů jemný tvaroh
200 gramů zakysaná smetana
1 kus vejce
1 polévková lžíce Zlatý klas
2 kusy vanilkový cukr
moučkový cukr
Poleva:
ovoce
trochu cukr
Postup

Sušenky rozdrobíme v mixéru a zalijeme rozpuštěným máslem, směs namačkáme do dortové formy vystlané pečícím papírem a pokapeme rumem. Dáme na 10min. zapéct do trouby a necháme vychladnout.

Krém: utřeme tvaroh se zakysanou smetanou a přidáme vejce, Zlatý klas, vanilkové cukry a moučkový cukr podle chuti. Dobře promícháme a vylijeme na vychladlé sušenky. Dáme péct do trouby na 180 ° 50 minut.

Poleva: čerstvé, nebo mražené ovoce, cukr a 1 PL vody uvaříme a poté propasírujeme a nalijeme na upečený chcesecake. Polevu necháme ztuhnout.





Ochutnejte také