Cukroví

Pět vánočních koláčků z jednoho těsta




Jednoduchý způsob jak vyčarovat z lineckého těsta pět druhů Vánočního cukroví

Ingredience
250 gramů margarín
120 gramů moučkový cukr
1 kus žloutek
400 gramů hladká mouka
trochu vanilkový extrakt
Postup

Těsto:

Změklý margarín nebo máslo, cukr, žloutko utřeme v misce. Přidáme mouku a rukama zpracujeme těsto. Ochutíme vanilkovým extraktem. Těsto se nelepí, tak ho nedávám do chladničky, ale hned s ním pracuji.

Rozdělila jsem těsto na 3 části.

Vanilková:

Ježci z lineckého těstaJežci

Uděláme si menší kulku, trochu je zploštíme, dovnitř dáme čtvrtinu oříšku a zamotáme. Vyformujeme nos a ukládáme na plech vystlaný papírem. Pečeme asi 15 min na 170-180 C. Vychladlé namočíme v čokoládě a posypeme čokoládovými drobenkami.

Jemné linecké pečivoVanilkové hvězdy slepované s džemem

Těsto vyválíme na tloušťku asi 3-4 mm. Vykrojené tvary dáme na plech a pečeme 10-12 min těsto (závisí na troubě) dokud ze spodu nezačnou chytat barvu. Upečené necháme vychladnout a slepujeme džemem.

Vanilkové sušenky s lískovciTlapky polomáčené v čokoládě a posypané lískovými ořechy

Těsto vymačkáme ze zdobícího sáčku s nástavcem v páskech stejné délky, nebo si vytvoříme válečky, které zploštíme vidličkou.

Kakaové hvězdičky

Do druhé části jsem přimíchala 1 PL kakaa a upečené čokoládové hvězdy slepila čokoládou.

Ořechové kvítky

A do třetí části jsem přimíchala mleté ​​ořechy a upekla ořechové kvítky.

Vykrojené koláčky ukládáme na plech s papírem a pečeme 13-15 min na 170 C.

Více receptů na instagramu @frommykitchendotcom





Ochutnejte také