U nás velmi oblíbené pečivo nejen na Vánoce, ale po celý rok
Ingredience
300 | gramů | Palmarin |
150 | gramů | moučkový cukr |
2 | kusy | vanilkový cukr |
2 | kusy | vejce |
400 | gramů | hladká mouka |
200 | gramů | mleté ořechy |
Dokončení: | ||
trochu | moučkový cukr | |
trochu | čokoláda |
Postup
Změklý palmarin utřeme metličkou s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem.
Ke hmotě přidáme mouku, ořechy a rukama zpracujeme těsto. Dáme přikryté na půl hodin do chladničky.
Po odstátí z těsta děláme na pracovní ploše palice tloušťky prstu az nich formujeme rohlíčky.
Ukládáme na plech s papírem a pečeme na 180 C dokud trochu nechytí barvu ( závisí na troubě)
Obalujeme v moučkovém cukru a konce namočíme v čokoládě. Více receptů na instagramu @frommykitchendotcom