Skvělý mrkvový zákusek s tvarohovým krémem.
| Těsto: | ||
| 300 | gramů | polohrubá mouka |
| 350 | gramů | mrkev strouhaná |
| 150 | gramů | krystalový cukr |
| 4 | kusy | vejce |
| 1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
| 1 | čajová lžička | soda bikarbona |
| 1 | balíček | kandované ovoce |
| 4 | polévkové lžíce | ořechy vlašské nasekané |
| 1 | čajová lžička | skořice |
| 1 | čajová lžička | perníkový pepř |
| 150 | mililitrů | olej |
| Krém: | ||
| 500 | gramů | jemný tvaroh |
| 500 | mililitrů | šlehačka 33% |
| 4 | balíčky | vanilkový cukr |
| 9 | gramů | želatina čirá granulovaná |
| 50 | mililitrů | voda |
| Dokončení: | ||
| džem | ||
| pekanové ořechy | ||
| pistácie sekané | ||
Těsto:
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou postupně přidáme najemno nastrouhanou mrkev, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou bikarbonou, skořici, perníkové koření, kandované ovoce a nasekané ořechy. Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem. Upečeme.
Krém:
Želatinu zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme jemný tvaroh a vyšleháme krém. Nabobtnalou želatinu rozpustíme a rychle všleháme.
Dokončení:
Z upečeného plátu stáhneme papír. Potřeme džemem na džem natřeme krém. Necháme zatuhnout v chladu 2 hodiny. Po ztuhnutí nakrájíme řezy a ozdobíme pekanovým ořechem a nasekanými pistáciemi.

