Zákusky

Mrkvový řez




Skvělý mrkvový zákusek s tvarohovým krémem.

Ingredience
Těsto:
300 gramů polohrubá mouka
350 gramů mrkev strouhaná
150 gramů krystalový cukr
4 kusy vejce
1 čajová lžička prášek do pečiva
1 čajová lžička soda bikarbona
1 balíček kandované ovoce
4 polévkové lžíce ořechy vlašské nasekané
1 čajová lžička skořice
1 čajová lžička perníkový pepř
150 mililitrů olej
Krém:
500 gramů jemný tvaroh
500 mililitrů šlehačka 33%
4 balíčky vanilkový cukr
9 gramů želatina čirá granulovaná
50 mililitrů voda
Dokončení:
džem
pekanové ořechy
pistácie sekané
Postup

Těsto:

Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou postupně přidáme najemno nastrouhanou mrkev, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou bikarbonou, skořici, perníkové koření, kandované ovoce a nasekané ořechy. Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem. Upečeme.

Krém:

Želatinu zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme jemný tvaroh a vyšleháme krém. Nabobtnalou želatinu rozpustíme a rychle všleháme.

Dokončení:

Z upečeného plátu stáhneme papír. Potřeme džemem na džem natřeme krém. Necháme zatuhnout v chladu 2 hodiny. Po ztuhnutí nakrájíme řezy a ozdobíme pekanovým ořechem a nasekanými pistáciemi.





Ochutnejte také