Skvělý mrkvový zákusek s tvarohovým krémem.
Těsto: | ||
300 | gramů | polohrubá mouka |
350 | gramů | mrkev strouhaná |
150 | gramů | krystalový cukr |
4 | kusy | vejce |
1 | čajová lžička | prášek do pečiva |
1 | čajová lžička | soda bikarbona |
1 | balíček | kandované ovoce |
4 | polévkové lžíce | ořechy vlašské nasekané |
1 | čajová lžička | skořice |
1 | čajová lžička | perníkový pepř |
150 | mililitrů | olej |
Krém: | ||
500 | gramů | jemný tvaroh |
500 | mililitrů | šlehačka 33% |
4 | balíčky | vanilkový cukr |
9 | gramů | želatina čirá granulovaná |
50 | mililitrů | voda |
Dokončení: | ||
džem | ||
pekanové ořechy | ||
pistácie sekané |
Těsto:
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou postupně přidáme najemno nastrouhanou mrkev, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou bikarbonou, skořici, perníkové koření, kandované ovoce a nasekané ořechy. Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem. Upečeme.
Krém:
Želatinu zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme jemný tvaroh a vyšleháme krém. Nabobtnalou želatinu rozpustíme a rychle všleháme.
Dokončení:
Z upečeného plátu stáhneme papír. Potřeme džemem na džem natřeme krém. Necháme zatuhnout v chladu 2 hodiny. Po ztuhnutí nakrájíme řezy a ozdobíme pekanovým ořechem a nasekanými pistáciemi.