Elegantní, chutný a nenáročný zákusek se žloutkovým krémem a ovocnou nádivkou.
Těsto: | ||
2 | kusy | lístkové těsto |
1 | kus | žloutek |
250 | gramů | ořechy |
krystalový cukr | ||
100 | gramů | čokoláda |
Ovocná nádivka: | ||
350 | gramů | zmrazená lesní směs |
2 | kusy | Zlatý klas |
200 | mililitrů | voda |
5 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
Žloutkový krém: | ||
300 | mililitrů | mléko |
2 | balíčky | vanilkový cukr |
20 | gramů | krystalový cukr |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | polévkové lžíce | hladká mouka |
2 | kusy | vejce |
250 | gramů | máslo |
Ještě potřebujeme: | ||
500 | mililitrů | rostlinná šlehačka |
Upečeme dva plechy listového těsta. Na jeden před pečením natřeme žloutek s mlékem a hustě posypeme asi 250g sekaných ořechů a kryš.cukrem od oka. Upečeme a ořechový plát ještě teplý nakrájíme na čtverce. Druhý vychladlý potřeme čokoládou.
Ovocná nádivka:
350g lesní mraženou směs, 2 Zlaté klasy + 2dl vody, 5 PL cukru vaříme do zhoustnutí. Můžeme dochutit ještě cukrem a citrónovou šťávou. Když směs prochladne, natřeme ji na čokoládový plát.
Žloutkový krém:
3dl mléka, 2 vanilky, 20g kryš. cukr, 1 Zlatý klas, 2 PL hladké mouky, 2 žloutky, vše spolu povaříme na hustý pudink. Po uvaření do horkého zašleháme sníh ze 2 bílků. Po vychladnutí spojíme s 250g másla. Vyšlehaný krém naneseme na ztuhlou ovocnou nádivku, na krém natřeme vyšlehanou rostlinnou šlehačku a položíme na ni nařezaný ořechový plát.