Výborné makové řezy s vanilkovým krémem pro všechny milovníky máku. Mák a vanilka jednoznačně patří k sobě.
Ingredience
1 | hrnek | mák mletý |
6 | kusy | vejce |
1 | hrnek | moučkový cukr |
1 | hrnek | polohrubá mouka |
1 | balíček | prášek do pečiva |
250 | gramů | Palmarin pokojové teploty |
Náplň: | ||
700 | mililitrů | mléko |
2 | balíčky | vanilkový pudink |
100 | gramů | krystalový cukr |
350 | gramů | másla |
1 | kus | vanilkový lusk |
1 | kus | citrónová šťáva |
Postup
1 hrnek = 250 ml
Těsto:
Všechny přísady na těsto smícháme a rozdělíme na 2 části. Upečeme 2 pláty těsta. Pečeme při 200 °C asi 25 min na plechu 30×40 cm.
Náplň:
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme kaši, necháme vychladnout, přimícháme máslo pokojové teploty a nakonec přidáme vanilkový lusk.
První plát pokapeme citrónovou šťávou a natřeme polovinu nádivky. Druhou polovinu natřeme na druhý plát a ozdobíme.