Nepečené

Karamelový cheesecake




cookerka, Karamelový cheesecake

Lahodný nepečený cheesecake s lotus sušenkami, mascarpone krémem a karamelovou polevou.

Ingredience
Korpus:
250 gramů Lotus sušenky
120 gramů máslo
Náplň:
500 gramů tvaroh jemný
250 gramů mascarpone
250 mililitrů Creme Patisserie rostlinná šlehačka
120 gramů moučkový cukr
Karamel:
130 gramů krystalový cukr
70 gramů máslo
100 mililitrů šlehačková smetana 30%
Postup

V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou pospojujeme. Namačkáme směs do pečící formy (24-23cm).

Tvaroh s moučkovým cukrem jemně mixujeme, přidáme i mascarpone. Vychlazenou šlehačku Patisserie samostatně vymixujeme dotuha a ručně vařečkou vmícháme do směsi. Na korpus ze sušenek navrstvíme nádivku. Hezky uhladíme a dáme koláč do chladu, než uděláme karamel.

Karamel: do hrnce nasypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a jemně nezhnědne, přidáme máslo a za stálého míchání vytvoříme konzistentní směs, přidáme šlehačku, zamícháme, dokud není karamel pěkně hladký a odstavíme.

Karamel naléváme na koláč, když je teplý, musí se lít, ale zároveň nesmí být horký. Dáme do chladu na den a noc. Ozdobíme posekanými lískovci, ořechy, arašídami nebo podrcenými sušenkami. Cheesecake řežeme teplým nožem, aby se nám nelepil na nožík.

Dobrou chuť!

Doplňující obrázky
Karamelový cheesecake, Recepty na nepečené zákusky, cookerka, 1

cookerka, Karamelový cheesecake 01

Karamelový cheesecake, Recepty na nepečené zákusky, cookerka, 2

cookerka, Karamelový cheesecake 02

Karamelový cheesecake, Recepty na nepečené zákusky, cookerka, 3

cookerka, Karamelový cheesecake 03

Výnos
1 kus





Ochutnejte také