Výborné makové řezy s vanilkovým krémem pro všechny milovníky máku. Mák a vanilka jednoznačně patří k sobě.
Ingredience
| 1 | hrnek | mák mletý |
| 6 | kusy | vejce |
| 1 | hrnek | moučkový cukr |
| 1 | hrnek | polohrubá mouka |
| 1 | balíček | prášek do pečiva |
| 250 | gramů | Palmarin pokojové teploty |
| Náplň: | ||
| 700 | mililitrů | mléko |
| 2 | balíčky | vanilkový pudink |
| 100 | gramů | krystalový cukr |
| 350 | gramů | másla |
| 1 | kus | vanilkový lusk |
| 1 | kus | citrónová šťáva |
Postup
1 hrnek = 250 ml
Těsto:
Všechny přísady na těsto smícháme a rozdělíme na 2 části. Upečeme 2 pláty těsta. Pečeme při 200 °C asi 25 min na plechu 30×40 cm.
Náplň:
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme kaši, necháme vychladnout, přimícháme máslo pokojové teploty a nakonec přidáme vanilkový lusk.
První plát pokapeme citrónovou šťávou a natřeme polovinu nádivky. Druhou polovinu natřeme na druhý plát a ozdobíme.

