Svěží řezy pro každou příležitost
Ingredience
Korpus: | ||
5 | kusy | vejce |
150 | gramů | krystalový cukr |
1 | kus | červená řepa |
125 | mililitrů | minerálka |
125 | mililitrů | olej |
300 | gramů | polohrubá mouka |
1 | balíček | prášek do pečiva |
K potření: | ||
povidla | ||
Náplň: | ||
500 | mililitrů | smetana ke šlehání |
100 | gramů | bílá čokoláda |
1 | balíček | ztužovač |
250 | gramů | mascarpone |
Na ozdobu: | ||
bonbóny |
Postup
Žloutky smícháme s cukrem, přidáme olej, vodu červenou řepu, kterou jsme den dopředu uvařili a rozmixovali, mouku promíchanou s práškem.
Do pečiva a nakonec lehce přimíchán sníh s bílků. Pečeme při 200 ´C asi 30 min. plech 30×40 cm.
Smetanu si den dopředu uvaříme s bílou čokoládou a necháme s lednici. Potom vyšleháme tuhou šlehačku, do které lehce přimícháme mascarpone.
Korpus potřeme marmeládou, na to dáme 1/3 nádivky. Ostatní nádivkou ozdobíme řezy a posypeme bonbóny.