Svěží řezy pro každou příležitost
Ingredience
| Korpus: | ||
| 5 | kusy | vejce |
| 150 | gramů | krystalový cukr |
| 1 | kus | červená řepa |
| 125 | mililitrů | minerálka |
| 125 | mililitrů | olej |
| 300 | gramů | polohrubá mouka |
| 1 | balíček | prášek do pečiva |
| K potření: | ||
| povidla | ||
| Náplň: | ||
| 500 | mililitrů | smetana ke šlehání |
| 100 | gramů | bílá čokoláda |
| 1 | balíček | ztužovač |
| 250 | gramů | mascarpone |
| Na ozdobu: | ||
| bonbóny | ||
Postup
Žloutky smícháme s cukrem, přidáme olej, vodu červenou řepu, kterou jsme den dopředu uvařili a rozmixovali, mouku promíchanou s práškem.
Do pečiva a nakonec lehce přimíchán sníh s bílků. Pečeme při 200 ´C asi 30 min. plech 30×40 cm.
Smetanu si den dopředu uvaříme s bílou čokoládou a necháme s lednici. Potom vyšleháme tuhou šlehačku, do které lehce přimícháme mascarpone.
Korpus potřeme marmeládou, na to dáme 1/3 nádivky. Ostatní nádivkou ozdobíme řezy a posypeme bonbóny.

