Trošku pracný, ale výsledek stojí za to.
Světlá piškot: | ||
4 | kusy | vejce |
80 | gramů | moučkový cukr |
80 | gramů | polohrubá mouka |
Tmavá piškot: | ||
4 | kusy | vejce |
80 | gramů | moučkový cukr |
80 | gramů | polohrubá mouka |
1 | polévková lžíce | kakao |
Krém: | ||
280 | gramů | máslo |
2 | decilitry | voda |
30 | gramů | hladká mouka |
150 | gramů | moučkový cukr |
trochu | rum | |
želé bonbóny | ||
Dokončení: | ||
čokoládová poleva |
Těsto:
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husta a opatrně vmícháme mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem. Upečeme dvě piškoty, světlou a tmavou. Tmavou piškot upečeme stejně jako světlou, akorát jednu PL mouky nahradíme jednou PL kakaa.
Krém:
Na krém si ze 30 g másla a 30 g mouky a 2 dl vody uvaříme světlý bešamel, který necháme vychladnout. Zvlášť utřeme zbylé máslo s cukrem, můžeme přidat trochu rumu (2-3 PL) a postupně přidáváme vychladlý bešamel a utřeme hladký krém.
Z upečených plátů si nařežeme 5 cm pásy, budeme mít 4 světlé a 4 tmavé pásy + asi 8cm zbytek z každého plátu, který použijeme na spodek střechy.
Jednotlivé pláty střídavě (světlý, tmavý) slepujeme krémem a přidáváme na drobno nakrájené želé bonbóny. Budeme mít 2 kalhoty, každá po 4 plátech.
Dáme pořádně vychladit do chladničky, případně na hodinu do mrazničky (bude se lépe krájet).
Následně řezy po délce překrojíme po úhlopříčce velkým nožem. Každou kalhotku mám na hraně pracovní desky a nožem kopíruji roh piškotu a hranu pracovní desky.
Rozkrojené kusy postavíme k sobě tak, aby tvořily střechu a slepíme je zbylým krémem. Krémem natřeme i široký plát, na který střechu položíme. Pomocí pečícího papíru snadno přitiskneme a vytvarujeme střechu do špičky.
Dáme vychladit a poté polijeme čokoládovou polevou.