Zákusky

Zákusek střecha




Trošku pracný, ale výsledek stojí za to.

Ingredience
Světlá piškot:
4 kusy vejce
80 gramů moučkový cukr
80 gramů polohrubá mouka
Tmavá piškot:
4 kusy vejce
80 gramů moučkový cukr
80 gramů polohrubá mouka
1 polévková lžíce kakao
Krém:
280 gramů máslo
2 decilitry voda
30 gramů hladká mouka
150 gramů moučkový cukr
trochu rum
želé bonbóny
Dokončení:
čokoládová poleva
Postup

Těsto:

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husta a opatrně vmícháme mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem. Upečeme dvě piškoty, světlou a tmavou. Tmavou piškot upečeme stejně jako světlou, akorát jednu PL mouky nahradíme jednou PL kakaa.

Krém:

Na krém si ze 30 g másla a 30 g mouky a 2 dl vody uvaříme světlý bešamel, který necháme vychladnout. Zvlášť utřeme zbylé máslo s cukrem, můžeme přidat trochu rumu (2-3 PL) a postupně přidáváme vychladlý bešamel a utřeme hladký krém.

Z upečených plátů si nařežeme 5 cm pásy, budeme mít 4 světlé a 4 tmavé pásy + asi 8cm zbytek z každého plátu, který použijeme na spodek střechy.

Jednotlivé pláty střídavě (světlý, tmavý) slepujeme krémem a přidáváme na drobno nakrájené želé bonbóny. Budeme mít 2 kalhoty, každá po 4 plátech.

Dáme pořádně vychladit do chladničky, případně na hodinu do mrazničky (bude se lépe krájet).

Následně řezy po délce překrojíme po úhlopříčce velkým nožem. Každou kalhotku mám na hraně pracovní desky a nožem kopíruji roh piškotu a hranu pracovní desky.

Rozkrojené kusy postavíme k sobě tak, aby tvořily střechu a slepíme je zbylým krémem. Krémem natřeme i široký plát, na který střechu položíme. Pomocí pečícího papíru snadno přitiskneme a vytvarujeme střechu do špičky.

Dáme vychladit a poté polijeme čokoládovou polevou.





Ochutnejte také