New York cheesecake s chutí Slovenska v podobě oblíbených Horálek.
5 | kusy | Horalky |
50 | gramů | máslo |
500 | gramů | mascarpone |
250 | mililitrů | zakysaná smetana |
3 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
2 | polévkové lžíce | arašídové máslo |
2 | kusy | vejce |
1 | polévková lžíce | Gustin |
2 | polévkové lžíce | kokosový olej |
100 | gramů | čokoláda 85% |
1.Korpus: Horalky rozmixujeme, masu spojíme s rozpuštěným máslem a promícháme. Vysypeme na dno formy (20cm s pečícím papírem). Přitlačujeme lžící.
2.Upečeme ve vyhřáté troubě 8 minut na 160 stupňů celsia-teplovzdušně. Necháme vychladnout.
3.Krém: Suroviny pokojové teploty: Mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a škrob spolu vyšleháme. Následně po jednom všleháme vajíčka. 3/4 te krému vylijeme na vychladlý hořalkový korpus. Zbylou 1/4 nu krému vyšleháme s oříškově čokoládovým/ arašídovým máslem a postříkáme po světlém krému. Špejlí vytvoříme obrazce.
4. Pečeme v horkovzdušné troubě 45 minut při teplotě 150 stupňů Celsia, přičemž na dně trouby máme plech s horkou vodou. Po upečení necháme vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky.
5.Když cheesecake v troubě vychladne, zchladíme ho na noc v chladničce. Druhý den zdobíme. Polijeme polevou z čokolády a oleje, kterou jsme připravili nad párou. Dozdobíme poslední Horalkou.
6.DOBROU CHUŤ!