Dorty

Čokoládově-pudinkový koláč




Pudinkový koláč pro milovníky čokolády

Ingredience
200 mililitrů bílý jogurt
4 polévkové lžíce krystalový cukr
100 mililitrů mléko
100 mililitrů olej
1 kus vanilkový cukr
trochu citrónová kůra
7 polévkové lžíce hladká mouka
2 polévkové lžíce kakao
1 čajová lžička soda bikarbona
100 mililitrů mléko
Granko
Krém:
100 mililitrů voda
3 kilogramů čokoládový pudink
500 mililitrů mléko
4 polévkové lžíce krystalový cukr
100 gramů čokoláda na vaření
Ganache:
500 mililitrů šlehačková smetana
200 gramů čokoláda na vaření
Postup

Korpus:

Do misky dáme 200 ml jogurtu, přidáme krystalový cukr a vyšleháme. Postupně za stálého míchání mixérem přidáváme mléko, olej, vanilínový cukr a citrónovou kůru. Nakonec dodáme mouku, kakao a sodu bikarbonu a dobře utřeme metličkou.

Připravíme si namazanou a pomoučenou formu o průměru 26 cm. Vylijeme těsto a pečeme 20-25 minut ba 180c.

Horkou piškot po upečení polijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali Granko a necháme vsáknout.

Krém:
3 pudinkové prášky utřeme s 300 ml vody. Dáme zahřát mléko se 4pl krystalového cukru. Uvaříme pudink. Stáhneme z plotny.

Ještě do horkého nalámeme 100g čokolády na vaření a mícháme metličkou aby roztala a spojila s pudinkem. Krém naneseme na korpus.

Ganache:

Šlehačkovou smetanu dáme do hrnce zahřát s 200 g čokolády na vaření. Mícháme, dokud nedostaneme hladkou polevu, kterou následně opatrně vylijeme na pudinkový krém.
Necháme vychladnout a dáme dobře ztuhnout do chladničky. Nejlepší přes noc.

Více receptů na instgramu @frommykitchendotcom





Ochutnejte také