Kakaová roláda s tmavým a světlým krémem.
Ingredience
Těsto: | ||
6 | kusy | vejce |
5 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
3 | polévkové lžíce | polohrubá mouka |
3 | polévkové lžíce | kakao |
1 | čajová lžička | polohrubá mouka |
1⁄2 | čajová lžička | soda bikarbona |
Náplň: | ||
2 | decilitry | mléko |
1 | kus | žloutek |
250 | gramů | máslo |
2 | polévkové lžíce | kakao |
7 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
Postup
Bílky rozšleháme, postupně přidáme cukr a vyšleháme na tuhý sníh. Vyšleháme žloutky, přimícháme 1 zarovnanou ČL mouky, kakao a sodu bikarbonu.
Po upečení roládu nestáčíme a po mírném vychladnutí ji vyklopíme na desku posypanou moučkovým cukrem.
Po vychladnutí ji natřeme nejprve bledou a poté tmavou nádivkou a stočíme.
Náplň: 2,5 dl mléka, 1 žloutek, 3 PL mouky uvaříme, do horké kaše vmícháme 7 PL krystalový cukr, po vychladnutí přidáme do kaše rozetřené máslo. Nádivku rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao.
Doplňující poznámky
Sametová roláda je běžně dělaná bez mouky v cestě, ale já tam dávám 1 lžičku mouky. Pokud je dělaná bez mouky, tak se peče kratší dobu.