Zákusky

Dunajské vlny s třešněmi




Výborný a na pohled zajímavý zákusek na způsob třeného těsta s třešněmi a pudinkovým krémem. Použít můžete čerstvé ovoce nebo kompot.

Ingredience
Těsto:
350 gramů máslo
250 gramů moučkový cukr
400 gramů hladká mouka
6 kusy vejce
3 polévkové lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
Krém:
500 gramů mléko
1 balíček Zlatý klas
5 polévkové lžíce moučkový cukr
250 gramů máslo
1 balíček vanilkový cukr
čokoládová poleva
1 kus třešňový kompot
Postup

Heru nebo máslo vyšleháme s cukrem do bíla a postupně přišleháváme po jednom žloutku. Pokud máme malá vejce, použijeme 7 kusů.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a na střídačku zamícháváme vařečkou (liznou) do máslové hmoty mouku se sněhem. Hmota bude velmi hustá.

2/3 těsta natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do jedné třetiny přimícháme kakao a ještě 2-3 lžíce oleje nebo teplé vody nebo šťávy z kompotu).

Kakaové těsto vylijeme na žluté těsto, poklademe višně, trošku je zatlačíme do tmavého těsta a dáme péct na 190-200 stupňů na 30-35 minut.

Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme pudink. Máslo vyšleháme s cukrem. Vychladlý pudink zašleháme do másla. Krém naneseme na upečený a vychlazený koláč a necháme zatuhnout.

Polijeme čokoládovou polevou. Krájíme teplým nožem.





Ochutnejte také