Chutný koláček s mascarpone a jablky.
Ingredience
Těsto: | ||
1 1⁄2 | hrníčky | polohrubá mouka |
1⁄2 | hrnek | moučkový cukr |
2 | kusy | vejce |
100 | gramů | máslo |
1 | špetka | sůl |
Náplň: | ||
500 | gramů | mascarpone |
2 | kusy | vejce |
1 | balíček | vanilkový cukr |
5 | kusy | jablko |
1 | balíček | skořicový cukr |
Drobka: | ||
1⁄2 | hrnek | hrubá mouka |
1⁄2 | hrnek | krystalový cukr |
100 | gramů | máslo |
Postup
Z ingrediencí na těsto vypracuji těsto, natlačím do vymazané formy a dám do chladničky na deset minut.
Mascarpone smíchám s vejci a vanilkovým cukrem a vyliji na těsto.
5-6 jablek očistím a nakrájím na maličké kousky, promíchám se skořicovým cukrem a opatrně dám na nádivku.
Na drobenku vše spolu smíchám a posypu tím jablka.
Pečeme na 190 stupňů asi 50-60 minut.