Chutný koláček s mascarpone a jablky.
Ingredience
| Těsto: | ||
| 1 1⁄2 | hrníčky | polohrubá mouka |
| 1⁄2 | hrnek | moučkový cukr |
| 2 | kusy | vejce |
| 100 | gramů | máslo |
| 1 | špetka | sůl |
| Náplň: | ||
| 500 | gramů | mascarpone |
| 2 | kusy | vejce |
| 1 | balíček | vanilkový cukr |
| 5 | kusy | jablko |
| 1 | balíček | skořicový cukr |
| Drobka: | ||
| 1⁄2 | hrnek | hrubá mouka |
| 1⁄2 | hrnek | krystalový cukr |
| 100 | gramů | máslo |
Postup
Z ingrediencí na těsto vypracuji těsto, natlačím do vymazané formy a dám do chladničky na deset minut.
Mascarpone smíchám s vejci a vanilkovým cukrem a vyliji na těsto.
5-6 jablek očistím a nakrájím na maličké kousky, promíchám se skořicovým cukrem a opatrně dám na nádivku.
Na drobenku vše spolu smíchám a posypu tím jablka.
Pečeme na 190 stupňů asi 50-60 minut.

