Koláče

Jablečný cheesecake




Chutný koláček s mascarpone a jablky.

Ingredience
Těsto:
1 1⁄2 hrníčky polohrubá mouka
1⁄2 hrnek moučkový cukr
2 kusy vejce
100 gramů máslo
1 špetka sůl
Náplň:
500 gramů mascarpone
2 kusy vejce
1 balíček vanilkový cukr
5 kusy jablko
1 balíček skořicový cukr
Drobka:
1⁄2 hrnek hrubá mouka
1⁄2 hrnek krystalový cukr
100 gramů máslo
Postup

Z ingrediencí na těsto vypracuji těsto, natlačím do vymazané formy a dám do chladničky na deset minut.

Mascarpone smíchám s vejci a vanilkovým cukrem a vyliji na těsto.

5-6 jablek očistím a nakrájím na maličké kousky, promíchám se skořicovým cukrem a opatrně dám na nádivku.

Na drobenku vše spolu smíchám a posypu tím jablka.

Pečeme na 190 stupňů asi 50-60 minut.





Ochutnejte také