Svěží zákusek plný ovoce
| 5 | kusy | vejce |
| 5 | polévkové lžíce | cukr krystalový |
| 5 | polévkové lžíce | mouka polohrubá |
| 1 | plechovka | prášek do pečiva |
| Krém: | ||
| 500 | gramů | jahody |
| 1 | polévková lžíce | cukr krupice |
| 1⁄2 | kus | citron – šťáva |
| 400 | mililitrů | smetana ke šlehání 40% |
| 250 | gramů | tvaroh jemný tlustý |
| 2 | kusy | vanilkový cukr |
Bílka vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a dobře šleháme. Na závěr lehce vmícháme mouku a prášek do pečiva. Vylijeme na plech vyložený s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný moukou.
Pečeme do růžova ve vyhřáté troubě na 180 ° přibližně 10-15 min. Necháme vychladnout, rozkrojíme na 3 pásy po délce a naplníme.
Část jahod si necháme na ozdobu, ostatní nakrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem a šťávou z citronu, necháme postát.
Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovými cukry, do tvarohu zamícháme puštěnou šťávu z jahod a lehce spojíme se šlehačkou. Jemně do nádivky vmícháme i ostatní jahody.
Pláty těsta natřeme nádivkou, necháme si trochu i na vrchní plát, aby nám drželo ovoce na ozdobu. Nakrájíme jahody, dala jsem i borůvky a posypala sekanou čokoládou, necháme vychladnout.

