Zákusky

Jahodový řez




Svěží zákusek plný ovoce

Ingredience
5 kusy vejce
5 polévkové lžíce cukr krystalový
5 polévkové lžíce mouka polohrubá
1 plechovka prášek do pečiva
Krém:
500 gramů jahody
1 polévková lžíce cukr krupice
1⁄2 kus citron – šťáva
400 mililitrů smetana ke šlehání 40%
250 gramů tvaroh jemný tlustý
2 kusy vanilkový cukr
Postup

Bílka vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a dobře šleháme. Na závěr lehce vmícháme mouku a prášek do pečiva. Vylijeme na plech vyložený s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný moukou.

Pečeme do růžova ve vyhřáté troubě na 180 ° přibližně 10-15 min. Necháme vychladnout, rozkrojíme na 3 pásy po délce a naplníme.

Část jahod si necháme na ozdobu, ostatní nakrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem a šťávou z citronu, necháme postát.

Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilkovými cukry, do tvarohu zamícháme puštěnou šťávu z jahod a lehce spojíme se šlehačkou. Jemně do nádivky vmícháme i ostatní jahody.

Pláty těsta natřeme nádivkou, necháme si trochu i na vrchní plát, aby nám drželo ovoce na ozdobu. Nakrájíme jahody, dala jsem i borůvky a posypala sekanou čokoládou, necháme vychladnout.





Ochutnejte také