cookerka, Karamelový cheesecake
Lahodný nepečený cheesecake s lotus sušenkami, mascarpone krémem a karamelovou polevou.
Korpus: | ||
250 | gramů | Lotus sušenky |
120 | gramů | máslo |
Náplň: | ||
500 | gramů | tvaroh jemný |
250 | gramů | mascarpone |
250 | mililitrů | Creme Patisserie rostlinná šlehačka |
120 | gramů | moučkový cukr |
Karamel: | ||
130 | gramů | krystalový cukr |
70 | gramů | máslo |
100 | mililitrů | šlehačková smetana 30% |
V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou pospojujeme. Namačkáme směs do pečící formy (24-23cm).
Tvaroh s moučkovým cukrem jemně mixujeme, přidáme i mascarpone. Vychlazenou šlehačku Patisserie samostatně vymixujeme dotuha a ručně vařečkou vmícháme do směsi. Na korpus ze sušenek navrstvíme nádivku. Hezky uhladíme a dáme koláč do chladu, než uděláme karamel.
Karamel: do hrnce nasypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a jemně nezhnědne, přidáme máslo a za stálého míchání vytvoříme konzistentní směs, přidáme šlehačku, zamícháme, dokud není karamel pěkně hladký a odstavíme.
Karamel naléváme na koláč, když je teplý, musí se lít, ale zároveň nesmí být horký. Dáme do chladu na den a noc. Ozdobíme posekanými lískovci, ořechy, arašídami nebo podrcenými sušenkami. Cheesecake řežeme teplým nožem, aby se nám nelepil na nožík.
Dobrou chuť!
cookerka, Karamelový cheesecake 01
cookerka, Karamelový cheesecake 02
cookerka, Karamelový cheesecake 03