Zákusky

Krémeš Holandia




Elegantní, chutný a nenáročný zákusek se žloutkovým krémem a ovocnou nádivkou.

Ingredience
Těsto:
2 kusy lístkové těsto
1 kus žloutek
250 gramů ořechy
krystalový cukr
100 gramů čokoláda
Ovocná nádivka:
350 gramů zmrazená lesní směs
2 kusy Zlatý klas
200 mililitrů voda
5 polévkové lžíce krystalový cukr
Žloutkový krém:
300 mililitrů mléko
2 balíčky vanilkový cukr
20 gramů krystalový cukr
1 kus Zlatý klas
2 polévkové lžíce hladká mouka
2 kusy vejce
250 gramů máslo
Ještě potřebujeme:
500 mililitrů rostlinná šlehačka
Postup

Upečeme dva plechy listového těsta. Na jeden před pečením natřeme žloutek s mlékem a hustě posypeme asi 250g sekaných ořechů a kryš.cukrem od oka. Upečeme a ořechový plát ještě teplý nakrájíme na čtverce. Druhý vychladlý potřeme čokoládou.

Ovocná nádivka:

350g lesní mraženou směs, 2 Zlaté klasy + 2dl vody, 5 PL cukru vaříme do zhoustnutí. Můžeme dochutit ještě cukrem a citrónovou šťávou. Když směs prochladne, natřeme ji na čokoládový plát.

Žloutkový krém:

3dl mléka, 2 vanilky, 20g kryš. cukr, 1 Zlatý klas, 2 PL hladké mouky, 2 žloutky, vše spolu povaříme na hustý pudink. Po uvaření do horkého zašleháme sníh ze 2 bílků. Po vychladnutí spojíme s 250g másla. Vyšlehaný krém naneseme na ztuhlou ovocnou nádivku, na krém natřeme vyšlehanou rostlinnou šlehačku a položíme na ni nařezaný ořechový plát.





Ochutnejte také