medová Marlenka je výborným dezertem na Vánoce
Těsto: | ||
100 | gramů | máslo |
3 | polévkové lžíce | med |
180 | gramů | krystalový cukr |
1 | čajová lžička | ocet |
1 | čajová lžička | soda bikarbona |
2 | kusy | vejce |
700 | gramů | hladká mouka |
2 | polévkové lžíce | kakao |
Náplň: | ||
1 | plechovka | Salko čokoládové |
600 | mililitrů | mléko |
2 | balíčky | čokoládový pudink |
250 | gramů | Hera |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Těsto: máslo, med a cukr dáme roztát za stálého míchání, poté přidáme ocet, sodu a stáhneme se sporáku. Rychle vmícháme vajíčka, tak aby se nám neudělala smaženice. Potom vmícháme mouku smíchanou s kakao. Těsto důkladně vypracujeme již na prkně a ihned rozdělíme na 5 až 6 částí, podle toho jak velký plech máme. Nejlépe se každý díl rozválí ještě za tepla a na silikonové nebo teflonové podložce. Pokud takovou nemáme tak nám poslouží a pečící papír. Každý plát ještě radlíkem ořízneme a propíchneme několikrát vidličkou. Pečeme 5-7 min při 180´C.
Nádivka:. Uvaříme v mléce hustý pudink a necháme vychladit. Heru utřeme a pomalu zamícháme vychladlý pudink. Potom přidáme z konzervy karamelizované čokoládové mléko a dobře utřeme. Krém si rozdělíme na tolik části, kolik jsme upekli plátů těsta a necháme i trochu nahoře. Vrch ještě posypeme strouhanou čokoládou. Necháme postat do druhého dne.