Zákusky

Marlenka čokoládová




medová Marlenka je výborným dezertem na Vánoce

Ingredience
Těsto:
100 gramů máslo
3 polévkové lžíce med
180 gramů krystalový cukr
1 čajová lžička ocet
1 čajová lžička soda bikarbona
2 kusy vejce
700 gramů hladká mouka
2 polévkové lžíce kakao
Náplň:
1 plechovka Salko čokoládové
600 mililitrů mléko
2 balíčky čokoládový pudink
250 gramů Hera
Na ozdobu:
čokoláda
Postup

Těsto: máslo, med a cukr dáme roztát za stálého míchání, poté přidáme ocet, sodu a stáhneme se sporáku. Rychle vmícháme vajíčka, tak aby se nám neudělala smaženice. Potom vmícháme mouku smíchanou s kakao. Těsto důkladně vypracujeme již na prkně a ihned rozdělíme na 5 až 6 částí, podle toho jak velký plech máme. Nejlépe se každý díl rozválí ještě za tepla a na silikonové nebo teflonové podložce. Pokud takovou nemáme tak nám poslouží a pečící papír. Každý plát ještě radlíkem ořízneme a propíchneme několikrát vidličkou. Pečeme 5-7 min při 180´C.

Nádivka:. Uvaříme v mléce hustý pudink a necháme vychladit. Heru utřeme a pomalu zamícháme vychladlý pudink. Potom přidáme z konzervy karamelizované čokoládové mléko a dobře utřeme. Krém si rozdělíme na tolik části, kolik jsme upekli plátů těsta a necháme i trochu nahoře. Vrch ještě posypeme strouhanou čokoládou. Necháme postat do druhého dne.





Ochutnejte také