Zákusky

Medová kolečka




Medová kolečka slepovaná krémem, džemem a šlehačkou.

Ingredience
450 gramů hladká mouka
2 kusy vejce
180 gramů moučkový cukr
2 polévkové lžíce med
100 gramů Palmarin
1⁄2 čajová lžička soda bikarbona
500 mililitrů mléko
2 kusy Zlatý klas
100 gramů krystalový cukr
200 gramů máslo
300 gramů džem
500 mililitrů smetana 33%
Postup

Z mouky, cukru, vajec, palmarinu, medu a sody bikarbony uhněteme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v chladničce.

Potom vykrajujeme kolečka, která pečeme při 150 stupních 10 minut.

Z mléka, Zlatých klasů, krystalového cukru uvaříme krém a po vychladnutí ho pomalu zašleháme do utřeného másla.

Širší špičkou stříkáme po obvodu krém, do středu dáme 1 malou lžičku džemu, na džem dáme trochu ušlehané šlehačky. Přilepíme druhé kolečko a posypeme moučkovým cukrem.

Doplňující poznámky

Kolečka jsou vykrajována o průměru 6,5 cm.





Ochutnejte také