Zákusky

Pečená srnčí záda jen pro dospělé




Skvělé pohoštění na Vánoce

Ingredience
2 kusy vejce
100 gramů moučkový cukr
50 gramů rozinky
50 gramů brusinky
50 gramů sušené švestky
100 mililitrů koňak
100 gramů máslo
1 kus pomeranč
200 gramů hladká mouka
1 balíček perníkový prášek do pečiva
1 čajová lžička skořice
Poleva:
1 balíček čokoládová poleva
trochu bonbóny
Postup

Vajíčka utřeme s cukrem přidáme rozpuštěné máslo. Všechny suché případy smícháme spolu (z pomeranče dáme šťávu a kůru). Sušené ovoce trochu nakrájíme na menší kousky a zalijeme koňakem. Potom je přimícháme k mouce a zamícháme k vajíčkům. Pečeme při 200 ´C 35 min.

Čokoládu v sáčku zahřejeme podle návodu a celá srnčí záda polijeme. Ozdobíme bonbóny.





Ochutnejte také