Skvělé pohoštění na Vánoce
Ingredience
2 | kusy | vejce |
100 | gramů | moučkový cukr |
50 | gramů | rozinky |
50 | gramů | brusinky |
50 | gramů | sušené švestky |
100 | mililitrů | koňak |
100 | gramů | máslo |
1 | kus | pomeranč |
200 | gramů | hladká mouka |
1 | balíček | perníkový prášek do pečiva |
1 | čajová lžička | skořice |
Poleva: | ||
1 | balíček | čokoládová poleva |
trochu | bonbóny |
Postup
Vajíčka utřeme s cukrem přidáme rozpuštěné máslo. Všechny suché případy smícháme spolu (z pomeranče dáme šťávu a kůru). Sušené ovoce trochu nakrájíme na menší kousky a zalijeme koňakem. Potom je přimícháme k mouce a zamícháme k vajíčkům. Pečeme při 200 ´C 35 min.
Čokoládu v sáčku zahřejeme podle návodu a celá srnčí záda polijeme. Ozdobíme bonbóny.