Zákusky

Sametová roláda




Kakaová roláda s tmavým a světlým krémem.

Ingredience
Těsto:
6 kusy vejce
5 polévkové lžíce moučkový cukr
3 polévkové lžíce polohrubá mouka
3 polévkové lžíce kakao
1 čajová lžička polohrubá mouka
1⁄2 čajová lžička soda bikarbona
Náplň:
2 decilitry mléko
1 kus žloutek
250 gramů máslo
2 polévkové lžíce kakao
7 polévkové lžíce krystalový cukr
Postup

Bílky rozšleháme, postupně přidáme cukr a vyšleháme na tuhý sníh. Vyšleháme žloutky, přimícháme 1 zarovnanou ČL mouky, kakao a sodu bikarbonu.

Po upečení roládu nestáčíme a po mírném vychladnutí ji vyklopíme na desku posypanou moučkovým cukrem.

Po vychladnutí ji natřeme nejprve bledou a poté tmavou nádivkou a stočíme.

Náplň: 2,5 dl mléka, 1 žloutek, 3 PL mouky uvaříme, do horké kaše vmícháme 7 PL krystalový cukr, po vychladnutí přidáme do kaše rozetřené máslo. Nádivku rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao.

Doplňující poznámky

Sametová roláda je běžně dělaná bez mouky v cestě, ale já tam dávám 1 lžičku mouky. Pokud je dělaná bez mouky, tak se peče kratší dobu.





Ochutnejte také