Sandra Hvilová | Šlahačkový dort
Šlahačkový dort s jahodovým džemem, zdobený jahodami, sladkými oříšky a čokoládou
Ingredience
| 7 | kusy | vejce |
| 7 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 7 | polévkové lžíce | hladká mouka |
| 850 | mililitrů | šlehačková smetana |
| 7 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
| 1 | kus | jahodový džem |
| 4 | balíčky | ztužovač za studena |
| 125 | gramů | sladké oříšky |
| jahody | ||
| čokoládové hobliny |
Postup
Korpus: Bílka vyšleháme do tuha, přidáme moučkový cukr a vyšleháme. Postupně přidáváme po jednom žloutku a vyšleháme. Přidáme mouku.
Pečeme na 175 st 40 minut.
Krém: Šlehačkovou smetanu si vyšleháme s moučkovým cukrem. Když je šlehačka brzy hotová, přisypeme ztužovač.
Korpus rozřízneme, potřeme jahodovým džemem, natřeme šlehačkou, ale ne vší, aby nám zůstalo i na potření dortu a na ozdobu.
Natřeme druhou část korpusu džemem a přendáme na krém.
Potom celý dort potřeme šlehačkou a posypeme sladkými praženými oříšky.
Dozdobíme zbytkem šlehačky, jahodami a hoblinami čokolády.

