Zákusky

Šlehačková bábovka s nádivkou




Když chceme bábovku povýšit na zákusek tak ji naplníme, bábovka patří k Velikonocům tak je třeba vykouzlit na stole něco nového.

Ingredience
4 kusy vejce
1 hrnek cukr krupice
1 kus vanilkový cukr
250 mililitrů smetana 33%
3 hrníčky polohrubá mouka
1 kus prášek do pečiva
Náplň:
250 mililitrů smetana 33%
250 gramů tvaroh jemný
1 kus Olé pudink vanilkový
125 gramů borůvky
250 gramů jahody čerstvé
Postup

Celá vajíčka vyšlehám do pěny s cukrem, přidám smetanu a mouku s pdp a zamíchám. Vliji do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a dám péct do vyhřáté trouby na 180°, peču přibližně 45 min., zda je upečená vyzkouším párátkem. Upečenou bábovku vyklopím z formi a nechám vychladnout.

Mezitím si vymíchám nádivku – všechny přísady spolu vyšlehám do hustého krému. Nachystám si borůvky, jahody si nakrájím na čtvrtiny.

Bábovku si překrojím po obvodu na polovičku, ozdobnou kapsou dám nádivku po celé ploše, naskládám jahody a opět dám nádivku. Přikryji vrchní částí bábovky. Otvoru ve středu naplním střídavě nádivkou a borůvkami, na vrchu ozdobím ovocem a pocukruji.





Ochutnejte také