Koláče

Srdíčka se skořicovo-čokoládovou náplní




Pečivo z kynutého těsta se skořicí a hořkou čokoládou.

Ingredience
Kvásek:
1 polévková lžíce hladká mouka
42 gramů droždí čerstvé
1 čajová lžička krystalový cukr
100 mililitrů vlažné mléko
Těsto:
500 gramů polohrubá mouka
70 gramů krystalový cukr
2 kusy žloutek
200 mililitrů vlažné mléko
100 gramů máslo
Náplň:
100 gramů máslo
2 balíčky skořicový cukr
špetka cejlonská skořice mletá
1 polévková lžíce krystalový cukr
30 gramů hořká čokoláda 70%
Postup

1. Připravíme si nádivku. Máslo smícháme se skořicovým a krystalovým cukrem. Přimícháme také špetku skořice na hrot nože. Krátce prošleháme ručním mixérem, aby nádivka získala nadýchanou konzistenci a nevytékala. Nádivku rozdělíme na 2 stejné části, do druhé přidáme ve vodní lázni rozpuštěnou vychladlou čokoládu a znovu krátce prošleháme. Odložíme do chladu.

2. Máslo do těsta vyjmeme předem z chladničky a necháme změknout. Potom mírně zahřejeme v mikrovlnce a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

3. Z mouky, vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.

4. Do prosáté mouky přidáme v mléce rozšlehané žloutky, máslo, cukr a kvásek. Spolu promícháme a ručně uhněteme těsto, které necháme v utěrkou nebo potravinářskou fólií zakryté misce kynout cca 1 hodinu.

5. Vykynuté těsto přendáme na prkno, trochu promícháme a rozdělíme napůl.

6. Z každé poloviny rozválíme obdélník o rozměrech cca 20×25 cm, o tloušťce 3-4 mm.

7. Jeden plát potřeme skořicovou a druhý skořicovo-čokoládovou nádivkou. Každý nakrájíme na pásky široké cca 2 cm, které upravíme do tvaru srdce tak, že srolujeme okraje a ve středu vyformujeme hrot. Srdíčka průběžně ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem.

8. Na plechu necháme ještě podkynout cca 15 minut a poté dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 15-20 minut nebo podle své trouby.

Dobrou chuť!





Ochutnejte také