Výborný velmi jednoduchý dortík s tvarohem a ovocem
Korpus: | ||
4 | kusy | vejce |
4 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
4 | polévkové lžíce | polohrubá mouka |
Náplň: | ||
500 | gramů | polotučný tvaroh |
250 | gramů | mascarpone |
180 | mililitrů | šlehačková smetana |
2 | kusy | vanilkový cukr |
6 | plátky | želatina |
Dokončení: | ||
500 | gramů | jahody |
1 | balíček | čiré želé |
Korpus:
Bílka s cukrem vyšleháme do tuha, krátce zašleháme žloutku a už jen ručně lehce přimícháme prosetou mouku, já jsem použila bezlepkovou.
Přendáme do kulaté formy (moje měla průměr cca 20 cm) vystlané pečícím papírem, boky vymažeme.
Pečeme při teplotě cca 165 °C cca 45 minut, nebo dle zkušenosti se svou troubou. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
Náplň:
Mascarpone vyšleháme spolu se smetanou a vanilkovým cukrem na tuhý krém, pozor na prošlehání a už jen krátce přimícháme tvaroh.
Zahustíme plátky želatiny, dle návodu uvedeném na obalu.
Dokončení:
Jahody omyjeme a polovinu nakrájíme na menší plátky. Vychladlý korpus přeřízneme napůl, na spodní plát rozetřeme necelou polovinu krému, poklademe kousky jahod, rozetřeme zbylý krém, (část si odložíme na potření vrchu dortu)
Překryjeme druhým plátem. Vrch potřeme krémem.
Ozdobíme zbylými jahodami, které můžeme potřít čirou želatinou.