Cukroví

Vanilkovo-ořechové rohlíky




U nás velmi oblíbené pečivo nejen na Vánoce, ale po celý rok

Ingredience
300 gramů Palmarin
150 gramů moučkový cukr
2 kusy vanilkový cukr
2 kusy vejce
400 gramů hladká mouka
200 gramů mleté ​​ořechy
Dokončení:
trochu moučkový cukr
trochu čokoláda
Postup

Změklý palmarin utřeme metličkou s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem.
Ke hmotě přidáme mouku, ořechy a rukama zpracujeme těsto. Dáme přikryté na půl hodin do chladničky.

Po odstátí z těsta děláme na pracovní ploše palice tloušťky prstu az nich formujeme rohlíčky.
Ukládáme na plech s papírem a pečeme na 180 C dokud trochu nechytí barvu ( závisí na troubě)

Obalujeme v moučkovém cukru a konce namočíme v čokoládě. Více receptů na instagramu @frommykitchendotcom





Ochutnejte také