Drobné pečivo s vůní kávy a čokoládovou polevou.
Ingredience
| 420 | gramů | hladká mouka |
| 280 | gramů | Hera |
| 200 | gramů | moučkový cukr |
| 2 | kusy | žloutek |
| 2 | polévkové lžíce | kakao |
| 2 | polévkové lžíce | káva mletá |
| Náplň: | ||
| 250 | gramů | máslo |
| 2 | polévkové lžíce | káva mletá |
| 150 | gramů | piškoty |
| 50 | mililitrů | rum |
| Poleva: | ||
| 200 | gramů | čokoláda na vaření |
| 50 | gramů | Cera |
Postup
Těsto:
Na pracovní desku prosejeme mouku a praškový cukr. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Cesto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odležet do chladu na 2hodiny. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Vykrojíme kolečka která poklademe na suchý plech a upečeme.
Náplň:
máslo, mletou kávu, pomleté piškoty a rum dobře vymícháme. Kdo mě rád nádivku sladší může přidat i moučkový cukr. Kolečka naplníme, slepíme nádivkou. Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu a ceru rozpustíme nad párou a dobře utřeme. Kolečka z jedné strany namočíme do čokolády. Necháme ztuhnout.

