Zákusky

Mandlovo-pomerančové řezy




Svěží řezy s příjemnou mandlovou chutí, mandlově pomerančovým krémem s mascarpone a čokoládovým krémem.

Ingredience
Těsto:
5 kusy vejce
150 gramů krystalový cukr
1 kus šťáva z pomeranče
50 mililitrů olej
150 gramů polohrubá mouka
1 balíček prášek do pečiva
100 gramů mandle mleté
1 kus pomerančová kůra
K potření:
povidla
Nádivka 1:
500 mililitrů smetana
50 gramů tmavá čokoláda
1 kus pomerančová kůra
1 balíček ztužovač
100 gramů mandle mleté
125 gramů mascarpone
Nádivka 2:
500 mililitrů smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
50 gramů bílá čokoláda
125 gramů mascarpone
ozdobné bonbóny
Postup

Korpus:

Mandle osmahneme a umeleme.

Žloutky vyšleháme s cukrem přidáme olej, šťávu pomerančovou mouku promíchanou s kůrou a práš. do pečiva a mandlemi. Nakonec přimícháme sníh. Pečeme 25 min. při 200´C plech 30×40 cm.

Upečený korpus potřeme marmeládou.

Nádivka 1:

Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Necháme pořádně vychladnout. Potom ji vyšleháme spolu se ztužovačem přidáme mascarpone, kůru a mandle. Natřeme na povidla.

Nádivka 2:

Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Necháme pořádně vychladnout. Potom ji vyšleháme spolu se ztužovačem přidáme mascarpone. Natřeme na nádivku. Celý koláč necháme pořádně vychladnout nakrájíme a libovolně ozdobíme.





Ochutnejte také