Tradiční drobné pečivo
Ingredience
250 | gramů | Palmarin |
375 | gramů | hladká mouka |
125 | gramů | moučkový cukr |
1 | kus | vanilkový cukr |
1 | kus | vejce |
trochu | citrónová kůra |
Postup
Nejprve dáme do misky všechny sypké suroviny, přidáme změklý palmarin nakrájený na kostičky a nakonec vejce a citrónovou kůru. Rukama zpracujeme těsto, které pak přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 1 hodinu.
Troubu si předehřejeme na 170 C a připravíme plech, na který dáme pečící papír.
Těsto po odstátí vyjmeme na pomoučněný vál a vyválíme na tloušťku asi 3-4 mm.
Vykrojené tvary ukládáme na plech a pečeme 10-12 min (závisí na troubě) dokud ze spodu nezačnou chytat barvu. Více chutných receptů na instagramu @frommykitchendotcom