Dorty

Horalky Cheesecake




New York cheesecake s chutí Slovenska v podobě oblíbených Horálek.

Ingredience
5 kusy Horalky
50 gramů máslo
500 gramů mascarpone
250 mililitrů zakysaná smetana
3 polévkové lžíce moučkový cukr
2 polévkové lžíce arašídové máslo
2 kusy vejce
1 polévková lžíce Gustin
2 polévkové lžíce kokosový olej
100 gramů čokoláda 85%
Postup

1.Korpus: Horalky rozmixujeme, masu spojíme s rozpuštěným máslem a promícháme. Vysypeme na dno formy (20cm s pečícím papírem). Přitlačujeme lžící.

2.Upečeme ve vyhřáté troubě 8 minut na 160 stupňů celsia-teplovzdušně. Necháme vychladnout.

3.Krém: Suroviny pokojové teploty: Mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a škrob spolu vyšleháme. Následně po jednom všleháme vajíčka. 3/4 te krému vylijeme na vychladlý hořalkový korpus. Zbylou 1/4 nu krému vyšleháme s oříškově čokoládovým/ arašídovým máslem a postříkáme po světlém krému. Špejlí vytvoříme obrazce.

4. Pečeme v horkovzdušné troubě 45 minut při teplotě 150 stupňů Celsia, přičemž na dně trouby máme plech s horkou vodou. Po upečení necháme vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky.

5.Když cheesecake v troubě vychladne, zchladíme ho na noc v chladničce. Druhý den zdobíme. Polijeme polevou z čokolády a oleje, kterou jsme připravili nad párou. Dozdobíme poslední Horalkou.

6.DOBROU CHUŤ!

Doplňující obrázky
Horalky Cheesecake, Recepty na dorty, Maria Rosiera, 1





Ochutnejte také