Dorty

Hroznový dortík




LiViera | Hroznový dortík

Zbytek houby piškotu (16×16 cm) jsem použila na dortík ve tvaru třásně hroznů. Dortík je s tvarohovým krémem. Použít můžete také normální piškotový korpus.

Ingredience
100 gramů tvaroh jemný
250 gramů Creme Patisserie
2 polévkové lžíce krystalový cukr
4 plátky želatina
4 polévkové lžíce voda
1 polévková lžíce citrónová šťáva
1 plátek houba piškot
Postup

Šongiovou piškotu si můžete připravit podle tohoto receptu.

Tvarohová nádivka: Do studené vody dáme nabobtnat želatinu. Tvaroh utřeme s cukrem a přidáme vyšlehaný krém Patisserie. Trochu odebereme, co použijeme k přilepení rozinek.

Vodu smícháme s citrónovou šťávou, zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a postupně, za stálého míchání, do ní vylijeme tvarohovou nádivku. Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na připravenou piškot.

Dáme do chladničky na půl hodiny ztuhnout. Fólii odstraníme a poklademe na podnos ve tvaru hroznového třásně.

Na vrch nastříkáme trochu nádivky, což jsme si odložili a přilepíme rozinky. Nejlepší jsou bez jadérek. List vyrobíme z plastické čokolády.

Ať se vám daří:)

Doplňující obrázky
Hroznový dortík , Recepty na dorty, LiViera, 1

LiViera

Hroznový dortík , Recepty na dorty, LiViera, 2

LiViera

Výnos
1 dort





Ochutnejte také