LiViera | Hroznový dortík
Zbytek houby piškotu (16×16 cm) jsem použila na dortík ve tvaru třásně hroznů. Dortík je s tvarohovým krémem. Použít můžete také normální piškotový korpus.
100 | gramů | tvaroh jemný |
250 | gramů | Creme Patisserie |
2 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
4 | plátky | želatina |
4 | polévkové lžíce | voda |
1 | polévková lžíce | citrónová šťáva |
1 | plátek | houba piškot |
Šongiovou piškotu si můžete připravit podle tohoto receptu.
Tvarohová nádivka: Do studené vody dáme nabobtnat želatinu. Tvaroh utřeme s cukrem a přidáme vyšlehaný krém Patisserie. Trochu odebereme, co použijeme k přilepení rozinek.
Vodu smícháme s citrónovou šťávou, zahřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu a postupně, za stálého míchání, do ní vylijeme tvarohovou nádivku. Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na připravenou piškot.
Dáme do chladničky na půl hodiny ztuhnout. Fólii odstraníme a poklademe na podnos ve tvaru hroznového třásně.
Na vrch nastříkáme trochu nádivky, což jsme si odložili a přilepíme rozinky. Nejlepší jsou bez jadérek. List vyrobíme z plastické čokolády.
Ať se vám daří:)
LiViera
LiViera