Nejlépe chutná vychlazený. Jednoduchý koláček s pudinkové-tvarohovým krémem a zakysanou smetanou.
Piškot: | ||
4 | kusy | vejce |
4 | polévkové lžíce | moučkový cukr |
6 | polévkové lžíce | hladká mouka |
3⁄4 | decilitr | voda horká |
3⁄4 | decilitr | olej |
1⁄2 | balíček | prášek do pečiva |
Krém 1: | ||
8 | decilitry | mléko |
2 | balíčky | Zlatý klas |
5 | polévkové lžíce | krystalový cukr |
2 | balíčky | vanilkový cukr |
500 | gramů | tvaroh jemný |
3 | plátky | želatina |
Krém 2: | ||
200 | gramů | jahody |
400 | gramů | zakysaná smetana 18% |
3 | plátky | želatina |
1 | kilogram | jahody |
Piškot:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé hmoty, za stálého šlehání přiléváme vodu a olej a nakonec na nejmenších otáčkách přisypeme mouku s práškem do pečiva.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo použijeme pečící papír. Pečeme na 190-200 stupňů asi 25 minut.
Hotovou piškot potřeme jahodovým džemem a poklademe omyté rozpůlené jahody.
Krém 1:
Z cukru, mléka a Zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Zasypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Vyšleháme a přišleháme tvaroh.
Plátky želatiny necháme v hrníčku nabobtnat, jak je v návodu asi 10 minut. Potom zahřejeme dokud se želatina nerozpustí.
Ještě do teplého dáme ze tři lžíce krému a promícháme aby se krém spojil s želatinou. Potom tuto směs zašleháme do celého krému. Naneseme na jahody a necháme zatuhnout.
Krém 2:
Jahody rozmixujeme. Plátky želatiny necháme nabobtnat. Rozmixované jahody smícháme se zakysanou smetanou, přidáme lžíci cukru pokud chceme.
Želatinu zahřejeme dokud se nerozpustí, ještě do teplé dáme 2 lžíce smetany s jahodami, dobře promícháme a vylijeme do zbylé smetany s jahodami. Dobře promícháme a vylijeme na pudinkový tvarohový krém. Necháme zatuhnout celý koláč a hlavně zchladit.
Pokud nejste zvyklí na plátkovou želatinu, klidně použijte želatinový ztužovač za studena a postupujte podle návodu.
Dobrou chuť!