Zákusky

Linecká kolečka plněná kakaovým krémem




Tradiční vánoční klasika, která přináší kouzlo a vůni Vánoc.

Ingredience
Linecké těsto:
300 gramů hladká mouka dortová pšeničná
200 gramů máslo
80 gramů moučkový cukr
1⁄2 kus vanilkový lusk
1 čajová lžička prášek do pečiva s vinným kamenem
2 kusy žloutek
1 čajová lžička citrónová kůra
Kakaový krém:
90 gramů Salko
150 gramů máslo
1 polévková lžíce kakao
Čokoládová poleva:
70 gramů čokoláda hořká 85%
15 gramů máslo
Postup
  1. Mouku prosejeme a smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme kypřicí prášek a citrónovou kůru.
  2. Přimícháme žloutky, máslo a uhněteme těsto, které rozválíme na tloušťku cca 3-4 mm.
  3. Pomocí formičky vykrajujeme kolečka. Ukládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Zbytky těsta po vykrajování znovu promícháme, rozválíme a postup pokaždé opakujeme.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 170 ° C cca 8-10 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout na mřížce.
  6. Z másla, kondenzovaného mléka a kakaa utřeme krém, který přendáme do zdobícího sáčku a pomocí něj kolečka navzájem poslepujeme. Máslo a kondenzované mléko musí mít stejnou teplotu, jinak se krém může srazit.
  7. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, ihned přidáme máslo, utřeme a linecké kolečka ozdobíme. Necháme ztuhnout v chladničce.
  8. Dobrou chuť!





Ochutnejte také