Křehké linecké pečivo s makovou příchutí
Ingredience
| 280 | gramů | hladká mouka speciál |
| 100 | gramů | mletý mák |
| 120 | gramů | moučkový cukr |
| 2 | kusy | vejce |
| 220 | gramů | máslo |
| 150 | gramů | jahodový džem |
Postup
Nejprve smícháme všechny sypké ingredience s máslem. Máslo musí být studené, nejlépe nakrájené na malé kostičky. Postupně smícháváme rukou suroviny na drobenku, poté přidáme vejce a vypracujeme kompaktní těsto. Je mastnější, pokud je třeba, trošku podsypeme moukou, aby se nelepilo.
Dáme na hodinku do chladničky. Rozválíme těsto na pomoučeném vále na 3-4mm a vykrajujeme různé tvary. Ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečeme 8-9 minut na 170 stupních. Vychladlé potřeme sladším džemem, spojíme.
Doplňující obrázky

