Klasika, která neomrzí. Jednoduchá příprava, pochutná si celá rodinka.
| 250 | gramů | mouka polohrubá |
| 4 | kusy | vejce |
| 250 | gramů | cukr práškový |
| 100 | mililitrů | olej |
| 100 | mililitrů | voda horká |
| 1 | polévková lžíce | kakao |
| 1 | balíček | kypřicí prášek s vinným kamenem |
| 50 | gramů | čokoláda hořká |
| 50 | gramů | vlašské ořechy |
| K vysypání formy: | ||
| trochu | máslo | |
| trochu | mouka | |
V misce smícháme prosetou mouku a kypřicí prášek. Čokoládu a ořechy nasekáme na drobné kousky. Práškový cukr prosejeme.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky odložíme do chladničky, později vyšleháme se špetkou soli.
Žloutky dáme do mísy šlehače, přidáme cukr a za postupného přidávání oleje a horké vody vyšleháme.
Do vyšlehané směsi ručně po lžících zamícháme lehce mouku a sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme proseté kakao.
Do připravené formy nalijeme střídavě bledé a kakaové těsto a jednotlivé barevné vrstvy pokaždé posypeme nasekanými ořechy a čokoládou. Pomocí špejle těsto lehce promícháme a vytvoříme vzor.
Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečeme cca 30 minut.
Bábovku ve formě položíme na pár minut na mřížku, poté vyklopíme, necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť!

