Koláče

Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými ořechy




Klasika, která neomrzí. Jednoduchá příprava, pochutná si celá rodinka.

Ingredience
250 gramů mouka polohrubá
4 kusy vejce
250 gramů cukr práškový
100 mililitrů olej
100 mililitrů voda horká
1 polévková lžíce kakao
1 balíček kypřicí prášek s vinným kamenem
50 gramů čokoláda hořká
50 gramů vlašské ořechy
K vysypání formy:
trochu máslo
trochu mouka
Postup

V misce smícháme prosetou mouku a kypřicí prášek. Čokoládu a ořechy nasekáme na drobné kousky. Práškový cukr prosejeme.

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky odložíme do chladničky, později vyšleháme se špetkou soli.

Žloutky dáme do mísy šlehače, přidáme cukr a za postupného přidávání oleje a horké vody vyšleháme.

Do vyšlehané směsi ručně po lžících zamícháme lehce mouku a sníh z bílků.

Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme proseté kakao.

Do připravené formy nalijeme střídavě bledé a kakaové těsto a jednotlivé barevné vrstvy pokaždé posypeme nasekanými ořechy a čokoládou. Pomocí špejle těsto lehce promícháme a vytvoříme vzor.

Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečeme cca 30 minut.

Bábovku ve formě položíme na pár minut na mřížku, poté vyklopíme, necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť!





Ochutnejte také