Koláče

Skutečně vláčný a jednoduchý perník




Tak měkoučký perník jste ještě nejedli. Slibuji!

Ingredience
400 gramů hladká mouka
1 čajová lžička soda bikarbona
2 polévkové lžíce kakao
250 gramů moučkový cukr
1 balíček kypřicí prášek do perníku
1 čajová lžička skořice
2 kusy vejce
500 mililitrů mléko
5 polévkové lžíce džem
1 decilitr olej
Dokončení:
200 mililitrů smetana ke šlehání
200 gramů čokoláda
džem
Postup

Pokud nemáte kypřicí prášek do perníku, dejte obyčejný kypřicí prášek a přidejte dvě čajové lžičky perníkového pepře.

Pokud máte moc kyselkavý džem, přidejte do těsta o lžíci moučkového cukru navíc. Máte-li džem sladký, dejte cukru podle receptu.

Vše spolu smícháme šlehačem s metličkami a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Nelekněte se, těsto je opravdu řídké. Pekla jsem na 180 stupních 40 minut.

Mírně vychladlý koláč potřeme džemem.

Smetanu dáme hřát a za stálého míchání v ní rozpustíme čokoládu, není třeba vařit, jen dobře rozpustit. Ještě teplé vylijeme na koláč a necháme ztuhnout.

Dobrou chuť!





Ochutnejte také