Sněhový korpus nádivka straccatella příjemné překvapí chutí, zvládne každý začátečník.
6 | kusy | bílek |
180 | gramů | krystalový cukr |
120 | gramů | moučkový cukr |
1 | polévková lžíce | Gustin |
1 | polévková lžíce | ocet |
Náplň: | ||
300 | mililitrů | smetana ke šlehání 33 % |
250 | gramů | mascarpone |
1 | balíček | Smeta-fix |
100 | gramů | mléčná čokoláda |
K posypání: | ||
trochu | moučkový cukr |
Sněhové bílky vyšleháme se špetkou solí po částech alespoň na 4-5x přidáme cukr šleháme dokud se cukr nerozpustí tak asi (10 minut). Postupně přidáme moučkový cukr došleháme do tuha. Vařečkou vmícháme gustin +ocet.
Plech větší 30×40 cm vyložíme pečícím papírem rovnoměrně rozetřeme připravené sněhové těsto. Troubu předehřejeme na 180 stupňů před vložením do trouby stáhneme na 160 stupňů pečeme 25-30 minut.
Hned po upečení opatrně korpus překlopíme na druhý papír stáhneme pečící papír korpus necháme vychladnout.
Připravíme nádivku, čokoládu si polámeme na menší kousky dáme rozpustit necháme mírně vychladnout viz níže, foto. Smetanu ke šlehání vyšleháme do polotuha přidáme smetafix následně vmícháme mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Došleháme do tuha.
Nádivku rozetřeme na připravený korpus do 3/4 korpusu opatrně srolujeme do rolády odstraníme pečící papír.
Odložíme do chladničky ztuhnout před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť.