Velmi dobrý koláč plný čokolády.
| 350 | gramů | polohrubá mouka |
| 1 | kus | prášek do pečiva |
| 150 | gramů | krystalový cukr |
| 120 | gramů | máslo |
| 2 | kusy | vejce |
| 2 | polévkové lžíce | olej |
| 150 | mililitrů | mléko |
| 1 | špetka | sůl |
| Náplň: | ||
| 180 | gramů | máslo |
| 4 | polévkové lžíce | rum |
| 3 | polévkové lžíce | voda horká |
| 250 | gramů | moučkový cukr |
| 40 | gramů | kakao |
K prosáté mouce s kypřicím práškem přidáme cukr, sůl, rozpuštěné máslo, vejce, olej a mléko. Vše spolu v misce smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut při 180 °C.
Po upečení rukojetí vařečky uděláme po celé ploše jamky – proto ten název.
Během pečení připravíme nádivku: V misce rozpustíme máslo, přidáme rum, vodu a cukr s kakaem. Mícháme na hladkou hmotu, kterou necháme mírně vychladnout. Rovnoměrně nalijeme na upečené těsto a tím naplníme všechny jamky.
Asi jsem udělala spoustu jamek a měla jsem málo nádivky, nevyšlo mi na vrch. Tak jsem ještě rozpustila jednu várovou čokoládu s trochou másla v mikrovlnce a polila celý koláč.
Dáme do chladničky a poté krájíme. Koláč vypadá zajímavě, nádivka je svisle.

