Kamila
Velmi chutný a docela i šťavnatý koláček. Klidně můžete ubrat z množství cukru, také jsem ubrala a přesto byl sladký dost.
| 500 | gramů | polohrubá mouka |
| 200 | gramů | Palmarin |
| 150 | gramů | moučkový cukr |
| 1 | kus | citron |
| 1 | kus | vejce |
| 1 | kus | prášek do pečiva |
| 1 | polévková lžíce | kakao |
| Náplň: | ||
| 300 | gramů | mleté vlašské ořechy |
| 200 | gramů | moučkový cukr |
| 1 | kus | meruňkový džem |
| Poleva: | ||
| 3 | kusy | žloutek |
| 200 | gramů | moučkový cukr |
Uhněteme těsto, do kterého dáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Rozdělíme na 3 bochánky, jeden zabarvíme kakaem.
Rozválíme jeden světlý bochník, který uložíme na vymazaný plech a natřeme ho džemem a posypeme polovinou ořechů smíchaných s cukrem.
Rozválíme tmavý bochník a položíme ho na světlý plát a potřeme zase džemem a posypeme ořechovou směsí. Nakonec vyválíme světlý bochník a položíme ho na vrch.
Popícháme vidličkou a upečeme na 200° do růžova.
Na horký koláč vylijeme vyšlehané žloutky s cukrem, necháme vychladnout. Doporučuji použít plech o rozměrech cca 25x40cm. A když se vám zdá hodně cukru, klidně uberte. Já jsem také ubírala a přesto je sladký dost.

