Cukroví

Pistáciové sušenky




Chutné pistáciové sušenky, se kterými okouzlíte hosty

Ingredience
125 gramů máslo
120 gramů krystalový cukr
1 kus žloutek
1 polévková lžíce mléko
1 kus vanilkový cukr
160 gramů hladká mouka
30 gramů kakao
špetka sůl
1 kus bílek
50 gramů pistácie nesolené
pistáciová pasta
Postup

Změklé máslo utřeme s krystalovým a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutek a mléko a dobře utřeme mixérem. Ve zvláštní misce spolu smícháme mouku, kakao a sůl. Tuto práškovou směs přidáme k máslové směsi a vše spolu zpracujeme.

Přikryjeme fólií a necháme v chladu 30 minut. Po odstátí těsto nabíráme lžící a formujeme kuličky (20g). Obalíme je v bílku a nasekaných pistáciových oříšcích.

Ukládáme na plech s papírem nepříliš blízko sebe. Koncem dřevěné vařečky uděláme do každé kuličky dírku. Jen opatrně, aby nepopraskali a nerozpadli se.

Pečeme je 10 minut na 175°C, ne déle aby nebyly suché. Keksy mají být po upečení měkké a ne tvrdé a suché.

Po vychladnutí plníme pistáciovou pastou/ krémem. Můžete ji i koupit, ale já jsem dělala svou domácí.





Ochutnejte také