Slavnostní dort pro každou příležitost.
Ingredience
| Korpus: | ||
| 400 | mililitrů | mléko |
| 300 | gramů | hladká mouka |
| 150 | gramů | krystalový cukr |
| 100 | mililitrů | olej |
| 3 | polévkové lžíce | kakao |
| 1 | balíček | prášek do pečiva |
| 3 | kusy | vejce |
| 1⁄2 | čajová lžička | soda bikarbona |
| Náplň: | ||
| 500 | mililitrů | šlehačková smetana |
| 100 | gramů | hořká čokoláda |
| 1 | balíček | šlehačková smetana |
| 1 | balíček | vanilkový cukr |
| Dokončení: | ||
| džem | ||
| čokoládová rýže | ||
Postup
Korpus:
Vajíčka utřeme s cukrem přidáme olej, mléko, a mouku rozmíchanou se sodou bikarbonou, kakaem, práškem do pečiva. Řídké těsto vylijeme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 45 min. při 180´C. Korpus nevybíráme, plníme ve formě.
Náplň:
Polovinu šlehačky den dopředu uvaříme s nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici.
Upečený korpus natřeme džemem, nejlépe rybízový nebo meruňkový. Z čokoládové smetany vyšleháme tuhou šlehačku a dáme na korpus.
Ostatní bílou vyšleháme s vanilkovým cukrem a přidáme 1 ztužovač. Bílý ozdobíme dort a sypeme čokoládovou rýží.

