Dorty

Pařížský dort




Slavnostní dort pro každou příležitost.

Ingredience
Korpus:
400 mililitrů mléko
300 gramů hladká mouka
150 gramů krystalový cukr
100 mililitrů olej
3 polévkové lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
3 kusy vejce
1⁄2 čajová lžička soda bikarbona
Náplň:
500 mililitrů šlehačková smetana
100 gramů hořká čokoláda
1 balíček šlehačková smetana
1 balíček vanilkový cukr
Dokončení:
džem
čokoládová rýže
Postup

Korpus:

Vajíčka utřeme s cukrem přidáme olej, mléko, a mouku rozmíchanou se sodou bikarbonou, kakaem, práškem do pečiva. Řídké těsto vylijeme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 45 min. při 180´C. Korpus nevybíráme, plníme ve formě.

Náplň:

Polovinu šlehačky den dopředu uvaříme s nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici.

Upečený korpus natřeme džemem, nejlépe rybízový nebo meruňkový. Z čokoládové smetany vyšleháme tuhou šlehačku a dáme na korpus.

Ostatní bílou vyšleháme s vanilkovým cukrem a přidáme 1 ztužovač. Bílý ozdobíme dort a sypeme čokoládovou rýží.





Ochutnejte také